Menu planner z obiadami Jagny Niedzielskiej został zainspirowany zmianami, jakie zachodzą ostatnio w naszym codziennym życiu. Łączymy różne role, a granice między domem, rodziną a pracą zacierają się. Więcej czasu spędzamy w domu, ale wcale nie znaczy to, że mamy więcej czasu na gotowanie. W takich warunkach łatwo o zmęczenie i “wypalenie” w kuchni.
Kiedy kiszki marsza grają, a w głowie brak pomysłów, z pomocą do kuchni nadchodzą posiłki – obiady Zero Waste. W naszym tygodniowym planie znajdziesz unikalne przepisy na dania obiadowe Jagny, dzięki którym zaoszczędzisz czas, produkty i środki.
Jak to działa? Rejestrując się na Winiary.pl, co tydzień przez miesiąc na swoją skrzynkę mailową będziesz otrzymywać zestaw gotowych pomysłów na obiad. Kulinarna ściąga została ułożona tak, by na bazie dań lub produktów z poniedziałku przygotować coś nowego na wtorek i kolejne dni, aż do piątku. Nie zmarnujesz i wyrzucisz przy tym ani okruszka!
Plan ułożony przez Jagnę jest starannie przemyślany i pełen kreatywnych smaków – na talerzu na pewno nie znajdziesz monotonii. Co na obiad dla użytkowników Winiary przygotowała Jagna? Zajrzeliśmy po kryjomu do jej kuchni i próbowaliśmy dań – są przepyszne!
W menu znajduje się m.in. gulasz fasolowo-pieczarkowy, jajka sadzone na pietruszkowym puree czy naleśniki z pieczonym jabłkiem i chrupkami z kaszy gryczanej. Warto dodać, że dostęp do przepisów na te i inne smakołyki mają tylko subskrybenci Winiary. Apetyt rośnie, prawda?
Twórczynią przepisów do obiadowego menu plannera jest Jagna Niedzielska – kucharka i promotorka gotowania bez marnowania, autorka książki Bez resztek. Kuchnia zero waste, czyli nie wyrzucaj pieniędzy i jedzenia, prowadząca kulinarnych programów w TV. W jej kuchni dzieją się czary – Jagna korzysta ze składników, które inni uznają za bezużyteczne, zamiast różdżki używa łyżki, a skomplikowane i czasochłonne magiczne zaklęcia zastępuje prostymi recepturami.